„SEMAFOR“ – N. Hiba

Jedan, dva, jedan, dva,
u gradu me svako zna.
Na crveno svetlo stoj!
Na zeleno kreći!
Ako dobro paziš sad,
ulicu ćeš preći.
Jedan, dva, jedan, dva,
semafor – to sam ja!

Decu o bezbednosti u saobraćaju trebalo bi da učimo od malena, jer dete koje se ponaša odgovorno u saobraćaju, ponašaće se odgovorno i kao odrasla osoba.

DSC_9493

Razgovor o semaforu, zebri i pravilima možemo voditi svaki dan sa detetom usput dok šetate, a kod kod kuće možete da se igrate različitih igara sa temom saobraćaja. Jedna od takvih igara je igra Izdavačke kuće PIKOM – SAOBRAĆAJ.

Namenjena je za uzrast 8+ godina, ali može da počne da se igra i sa prvacima, ukoliko se koristi u grupi dece npr. na času građanskog može da se organizuje kao takmičarska igra, gde je pobednik onaj ko prvi stigne do cilja poštujući saobraćajna pravila.

U kutiji se nalazi tabla (koja se sklapa od slagalica većih dimenzija), 2 kockice (jedna sa brojevima, druga sa bojama semafora – crvena za stani i zelena za kreni), 8 kartica koje pokazuju šta je start, a šta je cilj i 6 piona različitih boja.

DSC_9500

Na poleđini kutije se nalaze pravila igre koja između ostalog kažu da nema rušenja drugog igrača ukoliko se nađe na putu, već se čeka red, da je polukružno skretanje zabranjeno, da se je preticanje dozvoljeno samo da naznačenim mestima,…

saobraćaj

Uz ovu igru se ne uče samo osnovna saobraćajna pravila, već i orijentacija u prostoru (objektivnom i subjektivnom), kao i prostorne relacije (levo-desno, ispred-iza,..) Razvija se pažnja i strpljenje, poštovanje pravila (kada bi ova igra trebalo da se svrsta u neku kategoriju to bi bila igre sa pravilima). U samu igru možete dodati i male figure koje bi predstavljale peške kako bi igru učinili zanimljivijom, ali i složenijom, jer se onda ne uče samo pravila za kretanje vozila (piuni su vozila).

A sam odnos cene i kvaliteta je sjajan (cena na sajtu PIKOM-a je 660,00 dinara).

Da li vi sa vašom decom pričate o saobraćaju i poštovanju pravila?

signature

logo2014.png

Svaku od ovih igra možete da nabavite preko sajta IZDAVAČKE KUĆE PIKOM – www.pikom.co.rs


Post je napisan u saradnji sa Izdavačkom kućom što ni na koji način nije uticalo na formiranje mog mišljenja o proizvodima.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.