Da li ste nekad pomislili, bar na tren da je neko dete najgore dete na svetu?

Dejvid Valijams je rešio da svetu opiše svu moguću najgoru decu na svetu. 

U knjizi Najgora deca 2 upoznaćete raznoliku decu. Bolje je da ih ne sretnete sve odjednom. Možete se uplašiti. Sanjati ružno. Može vam iskočiti bubuljica na nervnoj bazi. Može se dogoditi da shvatite kako su sjajna sva ona deca koju poznajete, jer nisu ni približna ovoj, iako vas ponekad baš-baš nerviraju. A roditelji mogu shvatiti koliko su srećni što imaju baš to dete koje imaju, na primer vas, a ne neko drugo, nalik nekom detetu iz knjige.

Upoznajte decu koja kinje životinje, koja žele da pobeđuju makar i nepošteno, koja nikada ne rade domaće zadatke, koja učestvuju u takmičenju talenata iako nemaju nikakav talenat, koja ne jedu povrće nego ga bacaju kroz prozor, koji ne dele ništa sa drugarima, pa čak ni sopstvenu rođendansku tortu, koja vole da plaše drugu decu gamižućim bljakavoćama, koja žele sve najgore drugarima iz odeljenja, koja negacijama izluđuju nastavnike i drugove. Decu koja… Dosta. Upoznajte ih sami. I smejte se do suza.

Tu je i Radž. Naravno da jeste. Tu je i kraljica. Kao da bi išta moglo proći bez nje. Ilustratora Tonija Rosa ni ovog puta Dejvid Valijams nije menjao i njegove priče, naročito u punom koloru kao što je ovde slučaj, dolaze do izražaja.

Još jedna knjiga koju će voleti svi koji obožavaju stvaralaštvo Dejvida Valijamsa, a i oni koji tek treba da ga upoznaju. Jer humor, naročito valijamsovski uvrnut, deca prepoznaju. Pa mu se vraćaju.

I dalje budite na oprezu! Budite dobri, jedite povrće, delite stvari, radite domaće zadatke, jer ko nije dobar, završiće u knjizi Najgora deca 3!

Morate priznati da po ovom sažetku ova deca stvarno zvuče kao najgora deca na svetu, ali svako od njih je na kraju izvukao neku pouku, a koje su pouke i poruke imate šansu da saznate u ovomesečnom daraivanju, jer je dar upravo knjiga Najgora deca na svetu 2 izdavača ProPolis Books.

Šta je potrebno da uradite:

  1. Da lajkujete Facebook stranicu Pitajte Defektologa i ProPolis Books,
  2. Da lajkujete ovu objavu na gore pomenutoj stranici Pitajte Defektologa,
  3. (može, ali ne mora) Da zapratite Insagram profil @pitajtedefektologa.

Igramo se do nedelje 30.09.2018. godine do 20h kada ću slučajnim odabirom izabrati jednog dobitnika kome idu ova stvarno Najgora deca na svetu 2. Darivanje je otvoreno za sve koji knjigu mogu da prime na teritoriji Republike Srbije.

 

signature

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.