DATUM ODRŽAVANJA:
VIDEO EDUKACIJA je dostupna od 10. 6. 2023. do 1. 8. 2023. godine

Mesto održavanja: YouTube
VREME TRAJANJA: 4h

Edukacija je namenjena defektolozima, logopedima, pedagozima, vaspitačima, psiholozima, socijalnim radnicima i svim stručnjacima (i budućim stručnjacima) koji rade sa decom.

UČEŠĆEM NA OVOM SEMINARU NAUČIĆETE:

  • Kako započeti procenu i uspostaviti komunikaciju sa roditeljima i detetom,
  • Kako pripremiti podsticajan prostor za procenu,
  • Koje su metode i tehnike koje vam mogu pomoću u proceni psihomotornog razvoja deteta,
  • Kako da koristite video zapis kao alat procene,
  • Kako se igra menja u odnosu na uzrast deteta,
  • Kako postaviti ciljeve i napisati mišljenje na osnovu procene,
  • Šta su egzekutivne funkcije i kako se razvijaju,
  • Kako se procenjuju egzekutivne funkcije uz prikaz testovnog materijala,
  • Kako iskoristiti igru za procenu EF.

Sam seminar je prožet primerima iz prakse i praktičnim zadacima.

PRIJAVA* SE VRŠI PUTEM MAIL-a: pitajtedefektologa@gmail.com

*U prijavi je potrebno navesti ime, prezime, zanimanje i državu iz koje se prijavljujete.

Uz link ka video edukaciji, na mail ćete dobiti prezentaciju sa edukacije uz dodatne materijale i upitnike koji vam mogu pomoći pri proceni.

Edukacija traje 4h, a nakon odslušane edukacija dobija se potvrda o učešću.

Iznos kotizacije za učešće je 4300 dinara, odnosno 41e ukoliko se plaća van Srbije.

*Ukoliko ste prošli edukaciju “Procena razvoja i tretman kroz igru” novi deo edukacije “Procena egzekutivnih funkcija možete se prijaviti samo za taj deo, po sniženoj ceni od 1300 dinara (13e).

Utisci sa seminara:

“Ono zbog čega sam se i prijavila za učestvovanje u ovom predavanju bilo je isključivo zbog problema koje imam sa roditeljima djece koja primaju logopedske usluge. Prvenstveno negiranja problema u djeteta od strane roditelja. Pitanje je postavila jedna učesnica na današnjem predavanju tako da nisam ponavljala pitanje, ali ste odgovorili kako njoj tako i meni. Hvala vam puno za odgovore. Cjelokupno predavanje bilo je značajno za mene, pomogli ste mi puno i zahvaljujem na tome.” – učesnica seminara Procena i tretman kroz igru

“Edukacija mi se dopala zbog nacina na koji govori i objasnila te bitne stvari o decjoj razvoju i roditele, lepo je cuti i razumjeti sve sto kaze, tako na neki lak i jednostavan nacin prica, a to su zapravo NAJbitnije stvari za nas strucnjacima. Marija hvala ti jos jednom!!!” – učesnica seminara Procena i tretman kroz igru


“Dobijanje informacija kako započeti procenu, sa kojim instrumentima, na koji način. Ukazivanje na detalje na koje bi trebalo obratiti pažnju dok vršimo procenu. Dosta jasno i konkretno.”
 – učesnica seminara Procena i tretman kroz igru

O voditeljki edukacije:

Marija Končar Ršumović, master defektolog, autor bloga http://www.pitajdefektologa.com


Od 2013. aktivno radim individualne tretmane za decu koji podrazumevaju pre svega primenu načela da je učenje kroz igru jedino pravo učenje, a ponajviše kada je u pitanju stimulacija ranog razvoja, odnosno razvoja do 6 godine. Radim kako sa decom sa različitim smetnjama u razvoju, tako i sa decom neurotipičnog razvoja koja imaju problem sa grafomotorikom, finom motorikom i/ili pažnjom. Održala sam preko 200 radionica za decu i roditelje sa akcentom na učenju kroz igru. Autor seminara “Igrom do znanja” i istoimenog digitalnog priručnika, kao i webinara “Procena i tretman kroz igru”. Čast mi je što je moje edukacije do sada prošlo više od 600 ljudi iz regiona.