Polazak u prvi razred donosi veliko uzbuđenje, kako za dete tako i za rodielje. Prvi razred je sledeća velika stepenica u obrazovanju deteta i donosi mnoštvo pitanja za roditelje koje će im postaviti dete.

Ko će biti učitelj/učiteljica?
Kako se ponaša u školi?
Kako izgleda jedan školski dan?

Ali tu su i malo “teža” pitanja, poput

Zašto je mali odmor tako kratak?
Da li sme da se izlazi van dvorišta na odmoru?
Zašto moram i kod kuće da učim?

Setite se kako je bilo vama pred polazak u školu. Ja se sećam kako smo svi mi pilići stajali ispred škole i čekali prozivku da vidimo u kom smo odeljenju i da li ćemo biti zajedno sa već poznatim drugarima i drugaricama iz ulice ili vrtića. Kako sam ja treće dete u porodici, na mnoga pitanja su moji roditelji već imali odgovor, ali sa druge strane te 1997. ja, kao treće dete, bila sam u nekom novom sistemu osnovnog obrazovanja u odnosu na stariju sestru i brata, pa smo na neka pitanja odgovore tražili zajedno.

Kako bi sam polazak u prvi razred olakšali i roditeljima i prvacim, Pčelica izdavaštvo, je napravila Vodič za đaka prvaka. Ukoliko imate prvaka u vašoj blizini, ovo je jedan simpatičan i koristan poklon za sve ono što porodicu čeka od tog 1.septembra.

Vodič se sastoji od 100 pitanja i odgovora koji se tiču polaska u prvi razred, obrađene su teme pripreme, školske torbe, odmora, učiteljice, učenja, kao i mnoge druge.

Polazak u prvi razred bi trebalo da bude radostan događaj, a opet može biti stresan, iako ne deluje tako to veliki događaj za celu porodicu. Dinamika dana se menja, obaveze koje dete ima postaju ozbiljnije, pa nije na odmet mala priprema za sve što donosi polazak u školu.

Jel i vi imate budućeg đaka prvaka kod kuće? Kako se pripremate za prvi razred?

Pcelica-LOGO-NEW-RGB

VODIČ ZA ĐAKA PRVAKA
možete da poručite sa sajta izdavača
PČELICA
www.pcelica.rs


Post je napisan u saradnji sa Izdavačkom kućom što ni na koji način nije uticalo na formiranje mog mišljenja o proizvodu.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.