Nova avantura od Dejvida Solomons-a stiže nam ovog leta, sećate se njegovih sjajnih naslova Moja nastavnica je vanzemaljac i Moj brat je super heroj?

A koja nova avantura čeka Luka kada upozna svoh bliznaca iz druge dimenzije, saznate u tekstu ispod.

Kad se Luk nađe oči u oči sa svojim supermoćnim blizancem iz druge dimenzije, Zvezdanom, postaće veoma sumnjičav. Niko ne putuje kroz vreme i prostor bez plana, a taj plan je obično zločest. Pa šta onda Zvezdan hoće? I zašto je tako neverovatno iritantan? I pored superherojske frizure i čizama na raketni pogon, Zvezdan ne smišlja ništa dobro! Luk mora da ga nadjača!

Moramo da se podsetimo, mrvu će zvučati komplikovano: Zak je štreber koji je dobio supermoći jer se Luku ˗ koji je stripofil i sve bi dao za njih ˗ piškiriškilo. I dok je bio u kupatilu, Visoki predstavnik iz paralelnog univerzuma, Zorbon Odlučni, po hitnom postupku dostavio je šest moći bratu kojem do moći uopšte nije stalo. I onda je on spasao Zemlju prvi put. Onda su došle i multiplicirane nastavnice fizičkog, koje to u stvari, nisu bile, već su vanzemaljci želeli da osvoje Zemlju, iz čistog uživanja u rijaliti šouu. Pa je Zemlja spasena drugi put. Onda je došao Drugi Luk, koji je isti kao i prvi, samo što nije. Zli blizanac iz paralelnog univerzuma? On tvrdi da mu je neophodna Zakova pomoć u borbi sa zloćom iz druge dimenzije, ali u ovoj dimenziji, Luk je jedini kojem je nešto sumnjivo u čitavoj priči. Ostali misle da je Luk opet samo ljubomoran, jer brat iz ove i blizanac iz druge dimenzije imaju moći, samo ih on nema. Je l’ sve jasno dosad?  

Nego, da li vas je nekad zanimala kvantna fizika? Da li dve osobe mogu da budu u isto vreme na istom mestu? Da li se remeti kontinuum ukoliko se jedan iz ove, a drugi iz one dimenzije dodirnu? Šta ako ih neko ugleda? Da li mačka istovremeno može da bude i unutra i napolju? Da li bez posledica možeš prizivati stvari iz jednog u drugi univerzum? Kul stvari kao što su čizme na raketni pogon? Da li bez posledica možeš prisvojiti porodicu i drugare? I šta Luk može da uradi, kad nema supermoći?

A Zak? Šta Zak? Zak je već jednom u kosmosu poljubio robotizovanu verziju svoje najveće ljubavi, što ne bi ovog puta ona bila iz paralelnog univerzuma? Da li se ovdašnja zbog toga menja? Ko bi znao tu kvantnu fiziku.

Rekli su o knjizi:

„Toliko sam se navukao na ovu knjigu da je moja mama morala da me natera da je ostavim.” Kalum, 11 godina
Duhovit, dinamičan i mudro osmišljen, ovaj roman je najbolja stvar koja je pogodila superherojski svet još od kriptonita.” Dejmijen Keleher, Dad Info
„Znaš da će knjiga biti dobra kad se kikoćeš nakon pet minuta… Idealno za čitaoce stripova i stručnjake za superheroje.” Nikola Li, The Independent


Nekoga od vas čeka upravo ova nova avantura. Zajedno sa Izdavačkom kućom Propolis books darujemo jednu knjigu “Moj blizanac je superzloća” nekome od vas. Za učešće u darivanju potrebno je:

  1. Da lajkujete Facebook stranicu Pitajte Defektologa i ProPolis Books,
  2. Da ostavite jedan komenatar na ovu objavu na gore pomenutoj stranici Pitajte Defektologa,
  3. (može, ali ne mora) Da zapratite Insagram profil @pitajtedefektologa.

Igramo se do četvrtka 30.07.2020. godine do 20h kada ću slučajnim odabirom izabrati jednog dobitnika. Darivanje je otvoreno za sve koji knjigu mogu da prime na teritoriji Republike Srbije.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.