Polovina letnjeg rasputa je prošla, možda nije loše polako se prisećati škole i školskih zadataka, 1.septembar je itekako blizu 🙂

Ali to što se septembar bliži ne znači da bi naši osnovci trebalo da zaborave na letnje igre i vreme napolju, pa da sednu da “greju” stolicu, već da se kroz igru podsetimo zajedno sa njima školskog gradiva (priznajte ponekad i vama treba malo vremena da se setite kako ide baš ta formula iz matematike). To podećanje ne bi trebalo da bude obaveza, već usputna zabava koju možemo da provučemo kroz situacije sa kojima se dete susreće svaki dan – odlazak na pijacu je odličan način za vežbanje matematike, a boravak u prirodi je prilika da se podestimo nekih lekcija iz sveta oko nas.

A ukoliko vam ponestaje ideja, tu je Moj zabavni blok za vežbanje koji nudi 30 listova velikog formata punih zanimljivih zadataka koji aktiviraju vijuge. Namenjen je za mlađe osnovce,  a sadrži različite zadatke koji podrazumevaju bojenje, sabiranje, pisanje, crtanje…

IMG_20190722_080720

Svakak od strana ima svoju temu, pa uz ovu vežbanku možete prošetati do mumija u starom Egiptu, onda otići do džungle, a pre toga svratiti do prodavnice da kupite vodu da se okrepite, proćaskate sa vanzemaljicma i zaplivate sa meduzama (neke od stranica pogledajte na slikama ispod).

Na svakoj strani nalazi se po nekoliko zadataka koji su vezani za temu ilustranice na toj strani, neki su lakši, a neki teži – “Nacrtaj talase i još jedan čamac” ili “Nacrtaj u jezeru ribe kako bi ovaj zombi mogao da ih upeca”; “Da li na ovom imanju ima više mačaka ili miševa?”; “U ovaj cvetni niz upiši brojeve koji nedostaju.” i ….

Osim što na ovaj način dete može da se zabavi u trenucima kada ne može napolje zbog jakog sunca ili pak dok pravi pauzu od plivanja na plaži, ovi kratki zadaci su dobar način da se vežba pažnja i čitanje – da se u školu vratimo spremni i bez stresa!

signature

 

VEKTORKI-LOGO-15mm-Znak-Kreativni-Centar-Cirilica

MOJ ZABAVNI BLOK ZA VEŽBANJE  možete da nabavite preko sajta
IZDAVAČKE KUĆE KREATIVNI CENTAR
http://www.kreativnicentar.rs
ili u njihovoj Klub knjižari
http://www.kcknjizara.rs

 

 


Post je napisan u saradnji sa Izdavačkom kućom što ni na koji način nije uticalo na formiranje mog mišljenja o proizvodu.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.