Da li vas je nekad dete pitalo – “Šta su to pluća ili čemu služe kosti ili kako nastaju bebe?”, ako nisu doći će i ta pitanja, možda ne baš u ovom obliku, ali biće u vrlo sličnom. A kako biste bili pripremljeni za ta pitanja, ali i kako biste detetu na zanimljiv način približili biologiju i funkcionisanje ljudskog tela danas listamo knjigu MOJ ATLAS LJUDSKOG TELA u izdanju Kreativnog centra.

IMG_20190126_115259.jpg

Poseban pozdrav i jedan od razloga zašto je ovaj atlas izabran da bude na blogu u sekciji Čitajmo zajedno jeste sam početak i rečenica SVI SMO RAZLIČITI. U doba dostupnosti različitih informacija i uticaja sa različitih strana važno je podržavati i negovati razlike, jer zbog tih razlika smo mi mi. A ova stana u atlasu nam govori o razlikama, ali i o jedinstvenosti – šta je to jedinstveno što imam samo ja.

IMG_20190126_115358.jpg

SAMO TI ŽIVIŠ SVOJ ŽIVOT.

Nije li ova rečenica ono što je važno da zapamtimo i mi, a i naša deca?

A sad da se vratimo na ostatak knjige, još jedna strana mi je posebno draga, a to je ona koja se tiče mozga i koje su to zone u mozgu zadužene za naše funkcije.

IMG_20190126_115718.jpg

Na početku svake oblasti imate jedan šematski prikaz ljudskog tela, gde je za prikaz obasti KRETANJE prikazana mapa ljudskog kostura i ispisani su nazivi kostiju i zglobova.

IMG_20190126_115525.jpg

Na kraju atlasa vas čeka veliki poster koji u sebi sadrži sve šematske prikaze i možete ga zalepiti na zid ili vrata sobe plus možete da merite rast deteta jer ima i visinometar.

IMG_20190126_115957.jpg

Moj atlas ljudskog tela jedan je od Larousse atlasa za decu i kroz jednostavne i zanimljive opise objašnjava na koji način funkcionišu različiti delovi našeg tela – kako varimo hranu, kako dišemo, zašto se znojimo, kako učimo i kako rastemo i još mnogo toga. A tačan sadržaj pogledajte na slikama ispod.

 

signature

 

 

VEKTORKI-LOGO-15mm-Znak-Kreativni-Centar-Cirilica

MOJ ATLAS LJUDSKOG TELA možete da nabavite preko sajta
IZDAVAČKE KUĆE KREATIVNI CENTAR
http://www.kreativnicentar.rs
ili u njihovoj Klub knjižari
http://www.kcknjizara.rs

 


Post je napisan u saradnji sa Izdavačkom kućom što ni na koji način nije uticalo na formiranje mog mišljenja o proizvodima.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.