“Mala knjiga za velike putnike”

Marija Jevtić

Meteorolozi (to su one čike i tete koje uz pomoć nekih čudnih instrumenata i malo magije kažu kakvo će vreme biti sutra) su radiju rekli da će na leto biti i 40 stepeni. To znači mnooogo toplo. To znači kupanje u bazenu, reci, jezeru, potoku, lavoru, fontani, gde se ko zatekne. Neki će već pobeći na more, jer će se škola završiti. Mnogim malim čitaocima biće ovo prva avantura tog tipa. Njima predlažemo da ponesu Malu knjigu za velike putnike.

mala knjiga

Ovo je knjiga-preklapalica namenjena deci predškolskog uzrasta, uz pomoć koje ona mogu da krenu na prvo putovanje oko sveta. Čitajući, obići ce deset zemalja i na kraju se vratiti kući, u Srbiju.

Svaka zemlja predstavljena je jednom strofom, a rima će im biti od pomoći da pogode koja zemlja se krije ispod preklopa. Ilustracije je uradila sama autorka, a svaka zemlja ima upečatljivi vizuelni identitet, te će deca naučiti da Holanđani nose klompe i gaje lale, da u Vijetnamu postoje pirinčana polja, da je u Rusiji vrlo hladno čak i pod šubarom, da u Japanu mogu da se hlade lepezom ispod trešnjinog cveta, a da u Meksiku mogu da nose sombrero…A ovo je samo polovina putovanja oko sveta!

ProPolis Books nam uz ovu knjigu omogućava da proputujemo stihom.

logo


Ukoliko želite priliku da dobijete ovu knjigu i da putujete u stihu, zajedno sa izdavačem ProPolis Books darujem nekome od vas primerak ove knjige, potrebno je da:

Facebook učešće:

  • Lajkujete ovu objavu na Facebook stranici Pitajte Defektologa,
  • Pratite Pitajte Defektologa na Facebook-u,
  • (opciono) Podelite objavu na.

Instagram učešće:

** Dovoljno je da se prijavite za učešće na jednoj od društvenih mreža.

Igramo se do 1.juna 2018. godine (Međunarodnog dana deteta) do 12h kada ću izvući dobitnika. Igra je otvorena za sve koji imaju adresu na teritoriji Republike Srbije.

Srećno 🍀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.