Učenje slova? Kada je vreme početi detetu govoriti o slovima, azbuci, …? Na ovo pitanje nema tačnog odgovora, neka deca već sa tri godine počinju da primećuju slova i postavljaju pitanja o njima, ali svakako upoznavanje sa slovima dete će imati svakako u predškolskom, a učenje slova nastavlja se i u prvom razredu osnovne škole.

Kako približiti detetu slova?

Iskoristite činjenicu da mesec ima 30 dana (februaru dodajte 1 ili 2 🙂 ) i svaki dan kroz igru radite na tome da dete može prvo da imenuje slovo tako što će ponoviti za vama, zatim da ga prepozna, a onda i da ga samostalno napiše.

U učenju slova vam svakako može pomoći PIKOM AZBUKA. 

DSC_7859.JPG

Ova AZBUKA se sastoji od pojedinačnih slova, gde je sa jedne strane napisano veliko slovo i odgovarajuća slika predmeta ili bića koje počinje na to slovo, dok je na poleđini napisano malo slovo i slovo koje je sastavljeno od slike. Takođe, nalaze se tablice gde je sa jedne strane (kodirano žuto) nacrtan predmet ili biće, a na drugoj strani (kodirano belom) su nacrtane reči koje poredstavljaju slova u toj reči (videti sliku ispod).

Tablice sadrže reči od tri, četiri, pet, šest i sedam slova.

 

Sa ovom azbukom možete da se igrate na različite – možete da slažete reči velikim slovima ili malim slovima, da izvlačite iz “čarobne” torbe kartice i da sklapate reči, tražite prva slova, da izvlačite slova pa da tražite igračke koje počinju na to slovo, mogućnosti su razne.

 

Igru sa slovima možete i proširite tako što ćete tražiti ista slova, da pravite slova od testa, da dete pokuša da prepiše slovo ili reč koju je sastavilo.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

AZBUKU možete da pronađete kod Izdavačke kuće PIKOM na web sajtu www.pikom.co.rs, ali i bolje snabdevenim knjižarama širom Srbije. A do 31.maja 2018. iskoristite ponudu gde za 1000 dinara možete poručiti VELIKI EDUKATIVNI PAKET AZBUKA.  logo2014

 


Post je napisan u saradnji sa Izdavačkom kućom PIKOM, što ni na koji način nije uticalo na moje mišljenje o proizvodu.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.