Da li sećate priče o bubamari ili priče o Grozonu?

Nova knjiga Džulije Donaldson sam donosi priču o jednom zeki, ali taj zeka nije bilo kakav zeka. Ovo je Zeka pesnik.

Zeka koji više od šargarepe i kupusa voli da smišlja i peva pesme. Umetnik Zeka svakodnevno smišlja stihove svojoj porodici, ali ne nalazi na odobravanje od njihove strane. Oni jednostavno ne razumeju njegovu potrebu za pesmom kada se nešto radi ili kada se ide na spavanje. Zbog toga se on oseća jako usamljeno.

Usamljeni Zeka je jedne večeri odlučio da potraži prijatelja sa kojim će deliti svoje misli i stihove i krene da kopa rupu. Naravno da je krenuo da kopa rupu, to što je pesnik, ne znači da nije zec. Na svom putovanju je sreo mnoge životinje i svakoj je otpevao po pesmu. Ali je i dalje bio usamljen, niko od njih nije razumeo njegovu poeziju. I tako je on kopao sve dok jednog dana nije našao svoju pesničku srodnu dušu.

Ta srodna duša je bila jedna domaća životinja, koja vam sigurno ne bi pala na pamet da bi mogla da bude pesnik. I tako su oni dopunjavali jedno drugom stihove, nadovezivali pesme, na kraju su se dogovorili da se opet sretnu na istom mestu i da nastave druženje.

Priča o Zeki pesniku nam govori kako bi trebalo da pratimo svoje snove i to što nas možda ne razumeju u okruženju, ne znači da nas ne razume niko na svetu. Samo je potrebno da potražimo pravog prijatelja. A osim što nam Zeka donosi sjajne i duhovite stihove, ova knjiga jeste dobar pomoćnik pri početnom čitanju. Stihovi su napisani pisanim slovima, te mogu poslužiti i za uvežabavanje čitanja pisanih slova (meni i mom drugu Luki stvarno jesu :))ZEKU PESNIKA možete da poručite preko sajta
IZDAVAČKE KUĆE KREATIVNI CENTAR
www.kreativnicentar.rs 

VEKTORKI-LOGO-15mm-Znak-Kreativni-Centar-Cirilica

Post je napisan u saradnji sa Izdavačkom kućom što ni na koji način nije uticalo na formiranje mog mišljenja o proizvodu.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.