Predškolski program veoma je bitan za pripremu vašeg deteta za školu i obavezan je za svu decu. U toku pripremnog predškolskog programa dete će se zajedno sa vršnjacima pripremati za ono što sledi u školi i ovo je period kada se dete detaljnije upoznaje sa svetom oko sebe, početnim matematičkim pojmovima i u ovoj godini u vrtiću dete započinje obučavanje za pripremno čitanje i pisanje.

Ovako nabrojano sve ovo može da deluje kao puno zadataka za jedno šestogodišnje dete, ali je zato važno korisiti materijal koji podstiče učenje kroz igru i samostalno istraživanje. Predškolsko doba jeste period detinjstva koje je važno za razvoj sposobnosti za celoživotno učenje, kao što su samopouzdanje, otvorenost, radoznalost, istrajnost, otpornost i kreativnost. 

Kao odgovor na upravo ove zadatke izdavačka kuća “Pčelica” kreirala je radni komplet za predškolca koji pruža šansu da se dete kroz igru pripremi za prvi razred i na taj način stekne veštine koje će moći da primeni i u svakodnevnim aktivnostima.

Sam komplet sadrži: Škrabalicu, radnu svesku za vežbanje grafomotorike, i dvadeset kreativnih i edukativnih dodataka (model sata, slovaricu, kartice sa brojevima i znacima, kartice za priče po nizu slika, memorijsku igru, društvenu igru – Životinje u šumi, slagalicu – Godišnja doba, domine – Voće i povrće, porodično stablo, maske životinja, modele geometrijskih oblika za sastavljanje, model patika za pertlanje, šablone za opcrtavanje, šest različitih maketa za sastavljanje, kolaž-papire, hamer-papire i simpatičnu diplomu za predškolce). A sve spakovano u praktičnu fasciklu gde sve što se pravi i radi može stajati na jednom mestu bez da se plašimo da se neki deo zagubi.

Ukoliko pružimo deci priliku da aktivno učestvuju u svom učenju i razvoju, dolazimo do boljih rezultata, jer ćemo na taj način dete pripremiti za dalje učenje i školovanje. Ono što se uči mehanički, bez da ruka nešto uradi ne ostaje dovoljno dugo u sećanju, pa se onda dešava da dete u prvom razredu ne može da napravi razliku između životinja koje žive na selu i onih koje žive na šumi. Većina nas uči vizuelnim putem, te je dobro imati materijal koji podržava takav vid učenja.

Ceo komplet je osmšljen tako da prati kreativnim materijalom celu pripremnu godinu, a neki od materijala su napravljeni po principu Montesori pedagogije poput materijala za učenje vezivanja pertli.

Kako se uči vezivanje pertli? Ono što je sigurno potrebno je vežba, pustite dete da samo odveže pertle. Kada pokazujete vezivanje budete okrenuti u istom smeru kao dete, tako da dete dobro vidi vaše ruke. Možete da pokušate da im ovim rečenicama olakšate vezivanje pertli: Napravi zekine uši. Trči zeka oko šargarepe. Op, na kraju zeka upadne u rupu. Zategni uši čvrsto.

Pcelica-LOGO-NEW-RGB

RADNI KOMPLET ZA PREDŠKOLCE
možete da poručite sa sajta izdavača
PČELICA
www.pcelica.rs


Post je napisan u saradnji sa Izdavačkom kućom što ni na koji način nije uticalo na formiranje mog mišljenja o proizvodu.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.