Znate one korice koje vas privuku bojama, na taj način je mene privukla vežbanka Izbroj i oboj, u izdanju Kreativnog centra. Prvo sam kružila oko nje, jer nisam bila sigurna da li mi je potrebna još jedna.

Aliii…

Kada sam zavirila među njene stranice, shvatila sam da mi je baš ona potrebna i to sam odmah imala sliku za koga i kome će ona savršeno “leći”. Ako se pitate na koga sam mislila, na umu sam u startu imala dva deteta sa kojima radim na razvoju grafomotorike, ali i komunikacije kroz igru. Stalno se trudim da osmislim zanimljive i motivišuće zadatke koji će ih pozvati na akciju, ta akcija nije uvek ono što sam ja zamislila – ali potrebno je povremeno izaći iz okvira i pustiti mašti na volju.

Zadaci su jednostavni, privlačnih ilustracija, sa jednobojnom pozadinom, pa ne dolazi do distrakcije i zabune gde dete treba da gleda. Sama vežbanka ima 112 strana, tako da je obilata primerima. Štaviše i kada bude ispunjena, sačuvaću je za inspiraciju, jer obuhvata zadatke crtanja, bojenja, prepoznavanja, povezivanja,…

Namenjena je za uzrast od 3 godine pa naviše, ali meni se pokazala kao najzanimljivija četvorogodišnjacima. Često je uzmu i da je listaju, imenuju ili pitaju za crteže koji se nalaze na stranicama. A onda probamo zajedno da nađemo slične ili iste u prostoru i na taj način jačamo izgradnju odnosa i zajedništva.

Jer

“Deca uče iz onoga što ih okružuje.” – Marija Montesori


IZBROJ I OBOJ 
možete da nabavite preko sajta
IZDAVAČKE KUĆE KREATIVNI CENTAR
www.kreativnicentar.rs 


Post je napisan u saradnji sa Izdavačkom kućom što ni na koji način nije uticalo na formiranje mog mišljenja o proizvodima.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.