Nekada davno živela je devojčica koja je imala crvenu kapicu, jednoga dana mama joj je rekla ….

Sigurna sam da svi znate nastavak ove priče, meni lično je bilo jedna od omiljenih priča za laku noć, jer ko još može lako da zaspi bez priče za laku noć?

Danas bih želela da zajedno pročitamo ovu staru bajku koju su napisala braća Grim, koja je ista, a opet različita od svih ostalih. U tome će nam pomoći upravo Crvenkapa i Vuk.

Priča o ovoj slikovnici počinje u jednoj kutiji čvsrtih stranica, sa prelepom ilustracijom na njoj . Upravo u njoj su se sakrile knjiga sa imenom Crvenkapa i jedna slagalica. Kada krenemo da listamo slagalicu, odmah možemo da vidimo da je ovo jedna dobra slikovnica za decu – ilustracije su “živih” boja, prilagođene dece, a tekst je takav da je kratak, zanimljiv i drži pažnju.

Da ne govorim samo ja, pogledajte šta vam pokazuju Crvenkapa i Vuk.

 

Na pojedinim stranicama su naglašene i određene reči, koje nas usmeravaju da prilikom čitanja detetu te reči naglasimo, dodatno akcentujemo promenom boje, visine i/ili jačine glasa. A kasnije kada dete nauči slova ovo će biti sjajna knjiga za početno čitanje i uvežbavanje čitanja.

 

A nakon što se priča ispriča tu je i aktivnost koja prati priču, pa tako se u kutiji pomenutoj na početku krije i slagalica od 30 delova (puzle su velike, pa su sjajne i za mlađe – 3+ godina). Pogledajte samo kako je divna slika, ja je lako mogu zamisliti da stoji u ramu na zidu. U toku samog slaganja slagalice možete da pitate dete da ono ispriča priču o Crvenkapi, ta verzija ne mora da bude ni tačna ni ista kao ona iz knjige, već ono što zapamtilo u tom trenutku.

 

 

DSC_0182_af08b45f.JPG

A ukoliko želite da se kreativno izrazite možete od pomoć malo kolaž papira i bojica da napravite i svoju verziju naslovne strane, kao što sam ja uradila na slici ispod sa jednom svojom učenicom.

 

 

 

signature

 

VEKTORKI-LOGO-15mm-Znak-Kreativni-Centar-CirilicaKNJIGA I SLAGALICA – CRVENKAPA možete da nabavite preko sajta
IZDAVAČKE KUĆE KREATIVNI CENTAR
www.kreativnicentar.rs 
ili u njihovoj Klub knjižari
www.kcknjizara.rs

 


Post je napisan u saradnji sa Izdavačkom kućom što ni na koji način nije uticalo na formiranje mog mišljenja o proizvodima.

One thought on “Čitajmo zajedno – Crvenkapa, knjiga i slagalica

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.