Vreme provedeno napolju je od velikog značaja za dete, a to vreme je još više upotpunjeno ukoliko je vreme provedeno napolju, vreme provedeno u prirodi. Iz tog razloga sam i odabrala knjigu “Grozon istražuje prirodu” za sekciju Čitajmo zajedno ovog meseca.

Ko je uopšte Grozon?

Grozon je jedno strašno čudovište, koje i nije baš tako strašno, više je drago, na početku je možda delovalo da je izmišljeno, ali ipak se pokazalo da je stvarno. A ko bolje poznaje prirodu od ne tako strašnog čudovišta koje živi upravo u prirodi?

Knjiga GROZON ISTRAŽUJE PRIRODU (Izdavač Kreativni centar) poziva vaše male istraživanje u jednu fantastičnu avanturu.

DSC_0030_776f3f16.JPG

Ovo istraživanje je prava, pravcata avantura i garantuje puno zabave, ali i puno učenja kroz igru. Na početku knjige (slika iznad) imate pozdravnu reč za Grozonovog istraživača sa savetima kako započeti istraživanje.

A kada završite sa svim pripremama, kreće traganje za sitnim insektima, percima, godovima, panjevima, lišćem, a može se desiti da sretnete i nekog pauka u njegovoj mreži. Sve to ima gde da se zabeleži i na taj način upamti.

DSC_0032_7bb1f37b.JPG

A sada dok traje zlatna jesen, nakupite raznobojno lišće i ukoliko je kišni dan i ne možete da odete u prirodu i istražujete Grozon ima rešenje i za takve situacije – kreativnost. Pa vas tako vodi kroz uradi sam krunu od lišća, jer ko ne bi želeo da bude kraljica ili kralj šume.

DSC_0036_1b3419ba.JPG

Dok tražite lišće obratite pažnju na njihove oblike i uz konsultaciju sa knjigom otkrijte kom drvetu pripadaju, da li je to neka bukva ili je to ipak jedan kesten?

DSC_0038_bfd5720d.JPG

A na kraju knjige se nalazi nešto što sva deca vole (a priznajem volim ih i ja), a to su nalepnice, tako lepih boja i ilustracija da ćete ih lepiti vrlo rado. Svaka od nalepnica ima svoju namenu i svoju stranicu, pa tako neke lepimo kada vidimo neku biljku, a neke kada vidimo neku životinju. I ima ih više od 200.

 

Autor knjige je Džulija Donaldson i možete da pronađete još dve knjige o ovom magičnom istraživaču čiji su nazivi “Grozon” i “Grozonovo dete”.

Za kraj bih ponovila da je borvak napolju za dečiji razvoj od velikog značaja, bez obzira na vremenske prilike, a uz ovu knjigu dobićete ideje kako to vreme da provedete učeći kroz igru.

signature

 

VEKTORKI-LOGO-15mm-Znak-Kreativni-Centar-CirilicaZabavnu tablicu množenja možete da nabavite preko sajta
IZDAVAČKE KUĆE KREATIVNI CENTAR
www.kreativnicentar.rs 
ili u njihovoj Klub knjižari
www.kcknjizara.rs

 


Post je napisan u saradnji sa Izdavačkom kućom što ni na koji način nije uticalo na formiranje mog mišljenja o proizvodima.

2 thoughts on “Čitajmo zajedno – Grozon istražuje prirodu

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.