Može li matematika da bude zabavna?
Kada bi pitali đake osnovne škole velika je verovatnoća da bi bilo dve grupe odgovora, odnosno da bi bila grupa đaka koja matematiku voli i grupa koja matematiku teško razume i samim tim nije baš među omiljenim predmetima.

Kako bi se deci pomoglo u učenju matematičkih pojmova i operacija, samu matematiku bi trebalo da im približimo kroz zamljive aktvinosti koje ukoliko je moguće bi trebalo povezati sa situacijama iz svakodnevnog života, ali da sam i predmet pokazujemo i objašnjavamo sa entuzijazmom jer ukoliko onaj koji podučava dete matematikom, matematiku smatra dosadnom i zastrašujućom, preneće to  i na dete.

I baš iz moje ljubavi prema matematici predstavljam u sekciji Čitajmo zajedno zbirku zadataka za vežbanje tablice množenja – ZABAVNA TABLICA MNOŽENJA od Kreativnog centra.

DSC_0008_ad2208b3

Za sve učenike drugog i trećeg razreda, za one koji se i dalje muče sa tablicom množenja, ali i za one koji su željni novih matematičkih veština pa im treba dodatna vežba ova zbirka je primer učenja kroz igru za decu starijeg uzrasta.

Na 64 strane prostiru se jedan rudnik, jedno jezero sa divljim patkama, cirkus, ali i množenje sa brojevima od 1 do 12.

 

A kada zavirimo na strane nisu samo ilustracije te koje su dobro osmišljene da privuku pažnju, već svaki zadatak prati i zanimljiv tekst koji mami dete da kaže ili zapiše tačno rešenje.

 

Pored stvarno divnih ilustracija (pogledajte ova čudovišta gore, nisu li slatka!?) i zanimljivog teksta dodatni plus za ovu zbirku zadatak je što su zadaci štampani jednostrano što znači da možete da “iscepate” list i zalepite ga na primer na radni sto deteta gde će ga ono rešiti, a onda ga možete i ostaviti tu da ga ima neko vreme na oku čisto da baci pogled dok je u prolazu (naš mozak radi neprestano i učimo čak i kada toga nismo svesni).

 

Ja sam već priznala da volim matematiku, a vi? Kako ste se vi snalazili sa njom tokom školovanja?

signature

 

VEKTORKI-LOGO-15mm-Znak-Kreativni-Centar-CirilicaZabavnu tablicu množenja možete da nabavite preko sajta
IZDAVAČKE KUĆE KREATIVNI CENTAR www.kreativnicentar.rs www.kreativnicentar.rs 
ili u njihovoj Klub knjižari www.kcknjizara.rs

 

 


Post je napisan u saradnji sa Izdavačkom kućom što ni na koji način nije uticalo na formiranje mog mišljenja o proizvodima.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.