Znate onaj trenutak kada vam je potrebno da se setite neke brze igre, a mozak zablokira? Svi imamo te trenutke i iz tog razloga stiže ovaj tekst sa predlozima za igru, da bude brzi podsetnik i vama, ali i meni 🙂

Na blogu već možete pronaći tekstove:
Igre za bebe
Igre za dvogodišnjake

IGRE SA LEPLJIVOM TRAKOM

Za igre ovog tipa vam je potrebna lepljiva traka, moj savet je da to bude papirna traka kako ne bi ostajali tragovi po podu.
Sa lepljivom trakom možete napraviti put za vožnju automobila, ulicu, prugu, trkačku stazu, ali i put za uvežbavanje ravnoteže. Dovoljno je da traku zalepite pravolinijski i eto grede kod kuće.

KUGLANJE

Poređajte flaše ili čaše kao čunjeve u kuglani, uzmite manju loptu i krenite sa igrom. Flaše/čaše možete obojiti različitim bojama pa dodati zadatak da se pogodi određena boja.

IGRA VEŠANJA

Ovu igru ste sigurno igrali kada se bili deca, možda nema najprikladniji naziv, ali je i dalje podjednako zanimljiva. Ja ovu igru volim da igram sa predškolcima i prvacima koji su tek u fazi učenja slova. Deci je zanimljiva, a postižemo cilj analize i sinteze glasova u reči.

Zamislite reč, i nacrtajte na papiru ili tabli onoliko crtica koliko reč ima slova. Nacrtajte vešalicu i pitajte dete da pogodi koje slovo sadrži u zamišljenoj reči. Ukoliko dete pogodi slovo, to slovo pišemo na mestu gde se ono nalazi u reči. Ukoliko promaši slovo, crtamo deo tela na vešalici.

Reč može biti bilo koja, ali za početak savetujem da to bude naziv nekog predmeta koji se nalazi u vidom polju deteta u tom trenutku.

TVRĐAVA OD JASTUKA

Napravite utvrđenje, šator, dvorac, kuća od jastuka i ćebeta. Slažite “zidove” zajedno i usput objašnjavajte koje sve delove jedna mora da ima. Postavite detetu pitanje šta nam je prvo potrebno da li zidovi ili krov. Kada zvršite pustite dete da se malo osami u svom utvrđenju sa omiljenom igračkom ili slikovnicom.

HOD PINGVINA

Za ovu igru vam je potreban balon, naduvajte ga i postavite između detetovih nogu i recite da hoda po prostoru. Za stariju decu možete postaviti i prepreke koje mora obići, bez da balon ispadne na pod. Možete iskoristiti i lepljivu traku i reći detetu da se kreće po putanji. Naravno, zabavnije je ako se vi uključite u igru 🙂

Igrom do znanja 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.