Tri, dva, jedan nova knjiga na dar je stigla!

Interaktivna tvrda knjiga za decu. Za zavirivanje, guranje prstića, okretanje i kotrljanje. Za usvajanje novih pojmova kroz dodir i pesmu. Knjiga koja je istovremeno i igračka, ima li išta savršenije za dete?

Hajde da brojimo zajedno! je knjiga uz  koju će deca kroz igru naučiti da broje, uz pomoć pesmica i životinjskih drugara. Pomoćnici su: žabac, tukani, meduze, papagaji, puževi, zečevi, pilići, miševi, ribice, pčele i bubamare. Osim brojanja, deca usvajaju i nove pojmove, o životinjama i nekim njihovim osobinama. Sve uz pomoć stihova vrlo lakih za pamćenje. Rupice, pored toga što služe za ispitivanje teksture, mogu kreativnom roditelju da budu dobar pomoćnik: da dete sa svakim novim brojem postavi onoliko pristća koliko ima rupica. I dok dlanom o dlan – naučilo je da broji do deset. I naučilo je da imenuje sijaset životinjica.

Đovana Mantegaca je rođena u Milanu, a u svetu dečjih knjiga je od 1978. Prevodila je, pisala i uredila brojna dečja izdanja. Strast ka rimama u funkciji igre, zamišljanja i osmeha koju je tada otkrila nije je nikad napustila. Od 1987. je urednica u izdavačkoj kući La Coccinella i autorka je većine objavljenih dela.


Period iza nas je nadamo se gotov, pa je red da proslavimo jednim darivanjem. Zajedno sa Izdavačkom kućom Propolis books darujemo jednu knjigu “Hajde da brojimo” nekome od vas. Za učešće u darivanju potrebno je:

  1. Da lajkujete Facebook stranicu Pitajte Defektologa i ProPolis Books,
  2. Da ostavite jedan komenatar na ovu objavu na gore pomenutoj stranici Pitajte Defektologa,
  3. (može, ali ne mora) Da zapratite Insagram profil @pitajtedefektologa.

Igramo se do ponedeljka 25.5.2020. godine do 20h kada ću slučajnim odabirom izabrati jednog dobitnika. Darivanje je otvoreno za sve koji knjigu mogu da prime na teritoriji Republike Srbije.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.