Ko je taj rođendanko?

Nema deteta na planeti koje nije poželelo da mu je rođendan svakog dana, da dobija pregršt poklona, svakodnevno jede tortu i svi su okupljeni tu samo zbog njega.

Sergej se nije razlikovao od ostale dece po tom pitanju. Pa, zamislite da vam je svaki dan rođendan! Jer ste to poželeli gledajući zvezdu padalicu!

Koliko mogućnosti!

Rođendanko je najnoviji roman Dejvida Badijela, autora svetskih hitova: Agencija za roditelje, Džojstik na dar, Animarko, a sada je tu i Rođendanko, kao idelan poklon za svakog slavljenika. Voterston nagradom nagrađena knjiga o Sergeju koji zaista, zaista, zaista, zaista, zaista, zaista voli svoje rođendane. Jedanaesti rođendan, kom se zaista, zaista, zaista, zaista, zaista radovao završen je. Sve mu je bilo potman: torta je bila po njegovoj želji, dobio je poklone sa spiska želja, žurka zabavna, drugari i bake i deke na okupu. Ponoć se bliži, vreme je da Sergej pođe na spavanje i da mu se slegnu utisci. Ali rođendan traje još nekoliko minuta i red je da se još malo rade rođendanske stvari: pojede dodatno parče torte, skače po krevetu, isprobava rođendanski poklon − dugo željeni teleskop. Gledajući kroz njega, u nebo, do zvezda, Sergej primećuje kako sa neba pada ogromna, bleštava zvezda padalica. Pre nego što je konačno nestala sa neba, zasijala je dodatnim sjajem, na trenutak. A u tom trenutku, Sergej je poželeo da mu je rođendan svakog dana. I bi tako! I sutradan opet. I preksutra ponovo.

Isprva se činilo da je zabavno da mu mama donosi specijalan rođendanski doručak u krevet svakog dana; da svakog dana pravi spisak za nove i nove poklone; da su bake i deke, kao i prijatelji, na okupu svakog dana samo njemu u čast.

Vremenom postaje sve manje zabavno. Zato što želje presušuju. Zato što se prijatelji dosađuju. Zato što se bake i deke umaraju. Zato što mu se stomak uvećao od gomile pojedenih torti. Zato što vožnja skejtbordom više nije zabavna, ne kad Zara nije tu. I zato što se deda Sergej, po kome je Sergej dobio ime, izgubio.

Vreme je da Sergej nešto preduzme. Da vrati svoj život u svoje ruke, a svog dedu u okrilje porodice. Ili je prekasno?


Da li je Sergej uspeo da sve reši, saznajte tako što ćete da učestvujete u darivanju koju organizujem zajedno sa izdavačem ProPolis Books.

Šta je potrebno da uradite:

  1. Da lajkujete Facebook stranicu Pitajte Defektologa i ProPolis Books,
  2. Da ostavite jedan komenatar na ovu objavu na gore pomenutoj stranici Pitajte Defektologa,
  3. (može, ali ne mora) Da zapratite Insagram profil @pitajtedefektologa.

Igramo se do nedelje 03.03.2019. .godine do 20h kada ću slučajnim odabirom izabrati jednog dobitnika. Darivanje je otvoreno za sve koji knjigu mogu da prime na teritoriji Republike Srbije.

signature

 

 

 

A pogledajte i ostale naslove autora (psst Agencija za roditelje savršeno štivo za pred spavanje):

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.