Red je da kralj godine obeležimo jednom dobrom knjigom, koja će se svideti svim fanovima Harry Potter serijala ( jer svi smo mi normalci, a možda i nismo 😉 ), ali i svima ostalima.

Da li ste spremni za klinca Normalca, novog izdanja izdavačke kuće Propolis books? Knjiga je puna magije i humora, jer su deca rođena s nadarenostima i dečak bez ijednog dara u istoj školi. Da li je normalac ono što je svetu potrebno u trenutku kada ludi naučnik pokušava da zavlada njime?

Mark je u novom gradu. Zbog maminog posla porodica se često seli i on često menja škole. U novom gradu nema mesta u školama, septembar je odavno počeo. Mama ga upisuje u jedinu školu u kojoj je preostalo mesta, greškom. A to je škola za decu sa urođenim nadarostima, a on nema nikakve posebne moći.

O piscima:

Radijske voditeljske zvezde, Greg Džejms i Kris Smit napisali su zajedno svoj prvenac. Greg vodi nagrađivanu „Drajvtajm” emisiju na Radiju BBC1 i svakog petka pušta top-listu najvećih britanskih hitova. Bavi se humanitarnim radom. Samo u 2016. godini uspeo je da prikupi preko milion funti za organizaciju „Sport Rilif” tako što je za pet dana istrčao pet triatlona u pet gradova. Greg ne poseduje nikakve supermoći. U slobodno vreme uživa u brojnim hobijima, koje u stvarnom svetu pretvara u posao.

Kris Smit je višestruko nagrađivani novinar i radio-izveštač na Radiju BBC 1. Imao je sjajnu književnu karijeru, kada je 1981. godine osvojio prvu nagradu na takmičenju u pisanju kratkih priča sa svojom pripovetkom „Ko je maznuo slasne grickalice?” u kategoriji dece uzrasta do deset godina. Ni Kris ne poseduje nikakve supermoći, mada ponekad voli da se pretvara da njegova mačka Mejbel ume da leti, tako što je podigne uvis i zavrti je oko sebe.

A kraj godine bi bilo dobro začiniti i jednim darivanjem.

Šta je potrebno da uradite:

  1. Da lajkujete Facebook stranicu Pitajte Defektologa i ProPolis Books,
  2. Da lajkujete ovu objavu na gore pomenutoj stranici Pitajte Defektologa,
  3. (može, ali ne mora) Da zapratite Insagram profil @pitajtedefektologa.

Igramo se do ponedeljka 31.12.2018.godine do 15h kada ću slučajnim odabirom izabrati jednog dobitnika. Darivanje je otvoreno za sve koji knjigu mogu da prime na teritoriji Republike Srbije.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.