Projekat Magical Mail je pokrenula devojka Anđelika iz Irske sa željom da se deca sa smetnjama u razvoju i hroničnim bolestim širom sveta ne osećaju usamljeno. Njena ideja je da svako dete koje je prijavljeno jednom (ili više puta) mesečno dobije poštu od nekoga.

U saradnji sa Anđelikom od 18.marta ove godine imamo i Magical Mail Srbija. Uz njenu dozvolu jedna divna srednjoškolka je pokrenula Instagram profil magical_mail_srbija kako bi što više ljudi moglo da čuje za ovaj projekat i kako bi deca dobijala pisma na svom jeziku.

Ono što je važno da znate jeste da – Svako može da se prijavi i veoma je lako 😊

Kako se prijavljuju roditelji?

Ukoliko ste roditelj deteta sa smetnjana u razvoju ili nekom hronicnom bolešću potrebno je da pošaljete u privatnu poruku Instagram profila:

  • ime i prezime deteta,
  • sliku,
  • dijagnozu,
  • šta sve vaše dete voli (od igračaka, crtaća, boja, slatkiša,…),
  • adresu (adresa moze da bude i od bake, deke, komšija i td.)

O zaštiti i privatnosti podataka se itekako brine, samo pažljivo odabrane osobe učestvuju u razmeni pisama i pošiljki. Magical mail Srbija će se postarati da detetu nađu nekoliko pošiljaoca (neki će poštu poslati jednom, a neko možda i na mesečnom nivou). Ono što je od vas potrebno kako biste se zahvalili onome ko je poslao, a i kao uverenje da je pošta primljena i uručena da pošaljete sliku deteta sa pismom ili poklonom uz kratku poruku za pošaljioca kako bi se postavilo na Instagram profil (takođe na vama je da odaberete da li želite da ostanete anonimni i da se ne spominje vaše ime u samom postu).

Kako da se prijavite kao pošaljlac?

Ukoliko želite da budete jedan od pošaljica koji mame osmeh deci na lice, potrebno je da se javite u inboks stranice kako bismo se dogovorili oko detalja. Deci možete da pošaljete pismo podrške, stikere, igračke, slatkiše,… ono što decu najviše raduje jesu čestitke i pisma koja dobijaju od druge dece – najvažnije je da je od srca ❤
Takođe potrebno je da naglasite da li želite da šaljete poštu samo jednom, više puta različitoj deci ili jednom mesečno jednom detetu.

Hvala vam na interesovanju za ovaj neprofitabilni program i pomozite nam da ga proširimo kako bi svako dete (sa poteškoćama ili zdravstvenim problemima) dobijalo Magicnu Poštu, radovalo se poštaru i znalo da nije samo u svojoj borbi!

Originalni Instagram profil Magical mail – https://www.instagram.com/magical_mail_/

Instagram profila Magical mail Srbija – https://www.instagram.com/magical_mail_srbija/

heart-159636_1280.png

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.