Polazak u školu, period koji zna da bude stresan i za roditelji i za dete, ali uz pravu pripremu, pola posla je obavljeno 🙂

Kreativni centar nam donosi baš takvu knjigu, knjigu koja pomaže da se dete pripremi za školu. Naslov knjige “Sve što treba da znaš pre polaska u školu” neka vas ne zavara da je ova knjiga samo za predškolce, ova knjiga je za i decu od 3 godine, odnosno onda kada pređu iz jaslene u mlađu grupu i kad usvari već kreće priprema za školu.

Kada kažem priprema, ne mislim na strogo sedenje na stolici i crtanje, pisanje i ispunjavanje radnih listića, već učenje kroz igru.

Knjiga Sve što bi trebalo da znaš pred polazak u školu će mlađe dete naučiti kroz lepe i jasne ilustracije i uz pomoć drugara Minje, Miše, Zoce, Maše i Laze učiti o bojama, radnim navikama, početnim matematičkim pojmovima, slovima, porodici i drugim veoma bitnim stvarima. Ukoliko ovu knjigu kupite predškolcu ona je tu da proveri znanje koja su to naša čula, da li zna da prebroji slike u nizu i šta se sve može pronaći u prirodi.

Takođe, ova knjiga svojim ilustracijama može pomoći u pripremi za školu deci sa smetnjama u razvoju, zbog svojih jasnih i “neopterećenih” slika može služiti kao vizuelna pomoć deci koja ne govore, imaju intelektualnu ometenosti ili su u spektru autizma. Knjiga obrađuje sve bitne teme koje bi dete trebalo da nauči i da zna da primeni do polaska u prvi razred osnovne škole.

 

Ovom tekstu nije kraj, kako je danas 23.april i Međunarodni dan knjige, u saradnji sa Kreativnim centrom poklanjam jedan primerak ove veoma korisne knjige.

DARIVANJE JE ZAVRŠENO.

Ukoliko želite da učestvujete u darivanju potrebno je:

  1. Da lajkujete ovu objavu na Facebook stranici Pitajte Defektologa,
  2. Da imate adresu za slanje u Rep. Srbiji,
  3. Da podelite ovu objavu (share).

Igramo se do četvrtka 26.04.2018. do 16h.

Knjigu možete pronaći na sajtu Kreativnog centra, u Klub knjižari “Kreativni centar”, kao i u knjižarama širom Srbije.
kreativni-centar-150x150


Post je napisan u saradnji sa Kreativnim centrom, što ni na koji način nije uticalo na formiranje mog mišljenja o proizvodu.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.