Ko se borio sa uspavljivanjem deteta, neka digne dva prsta? 🙂 Jedan mali dinosaurus je pun energije i nije spreman za spavanje, a on je glavni junak slikovnice uspavanke za decu koja vole avanture (a ne vole odlazak na spavanje) – Mali dinosaurus.

Svake večeri u svakom domu s malom decom ista priča: hajde na spavanje – neću na spavanje. I u pećini dinosaurusa je isto tako. 

Veče pada, ali Tutnjilo ne želi da ide u krevet. Svet je veeeliki i treba ga istražiti. čitav dan nije dovoljan. A mama odbrojava minute: deset… devet… ali Tutnjilo je pun energije i želi da istražuje, Ih, šta svašta može da stane u deset minuta! I lutanje Sumornom pećinom. I Crnom planinom. I Stenovitim klancem. I Drevnom šumom. I obilazak Smrdljive močvare i Opasnog potoka. I Snežnog Sela. I erupcija vulkana!

I žabice skakuću i ptičice cvrkuću i blatnjave barice mame  i vulkan je proradio, vrela lava ključa, planine se ruše, dinosaurusi beže, a džungla se ježi.

Tutnjilo ne želi da spava. Kao sva deca. Svet je suviše zanimljiv da bi vreme tek tako uludo potrošio. Ali svi beže od erupcije. Lava prska. Počinje i nevreme, gromovi tuku. Tutanjilo ugleda skrovište ispod jednog drveta. Čini mu se da je sasvim sam i  uplašen, Približava mu se ogromna troroga senka.

Da li je to strašno čudovište koje se sprema da ga pojede?

Šta je to u tami?

To je mama!

Jer, „ne boj se nimalo, i tebe čuva neko.”

Rijanon Filding i Kris Četerton kreirali su slikovnicu uspavanku. Za svu decu koja vole avanture.

Za sve maleniće koji ne žele da idu na spavanje.

Poznajete li nekog takvog?

Smirite svog uspavanog dinosaurusa i odbrojavajte vreme do spavanja sa najprodavanijom serijom: Deset minuta do spavanja.

Blatnjave barice, tropske ptice, vulkani koji eruptiraju… džungla je puna toliko uzbudljivih stvari, kako mali dinosaurus uopšte može da zaspi?

Preplićući putovanje od živahnog početka do nežnog kraja, desetominutno odbrojavanje do kreveta je u srcu ove divne, dirljive priče i savršeno je da pomogne deci da se smire za spavanje.

O autorima:

Rijanon Filding je autorka dečjih slikovnica, čiji radovi uključuju serijal Deset minuta do spavanja.
Kris Četerton je ilustrator, koji se bavi i grafičkim dizajnom i animacijom. 

Izdavačka kuća Propolis books i ja, darujemo jednu knjigu “Mali dinosaurus” nekome od vas. Za učešće u darivanju potrebno je da ostavite jedan komenatar na ovu objavu na stranici Pitajte Defektologa.

Igramo se do subote 10. 9. 2022. godine do 20h kada ću slučajnim odabirom izabrati jednog dobitnika. Darivanje je otvoreno za sve koji knjigu mogu da prime na teritoriji Republike Srbije.

4 thoughts on “Knjiga na dar – Mali dinosaurus, R. Filding

  1. Ooo, moj mali uspavanko pročita “sve svoje knjigice” pred spavanje i dalje šara pogledom po sobi…. Imali smo pokusaj sa 1 knjigom gde traktor ide da spava, ali mu je bila dosadna 🙂
    Hajde sad da probamo sa avanturom!

    Hvala Marija i za darivanje, ali još više za uvek odlučne preporuke!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.