Pre izvesnog vremena svi su poludeli za igračkom pop it, ali da li ste razmišljali zašto je ona tako primamljiva? Ukoliko ste se i sami poigrali sa njom sigurno ste primetili da utiče opuštajuće.

SILIKONSKI DUGMIĆI – DIMPL

Silikonski dugmići su jedna od igračka koje pružaju senzorno zadovoljstvo. Miks taktilnog i vizuelnog podražaja pruža da nam ova igra tako prija. Iz tog razloga je i deci tako zanimljiva. Može se koristiti svuda, jer je takve dimenzije da se lako prenosi. A zbog materijala od kojeg je napravljena (silikonski dugmići dimpl i dimpl duo su napravljeni od bezbedne plastike, bez BPA).

DIMPLE DUO

Dodir i pritisak jesu osnova taktilne stimulacije koju pružaju ove igračke. Uz njih možemo razvijati finu motoriku i jačati mišiće šake i prstiju od najranijeg uzrasta (namenjene su za uzrast 6+ meseci). Kasnije možemo da ih iskoristimo za učenje boja i veličina. Dimple simple sadrži krugove različitih boja i veličina. Dimple je proglašena jednom od najboljih igračaka za 2020.god u SAD.

Dimple duo, slikonski dugmići, imaju i dodatnu vrednost što što su reči napisane i na Brajevom pismu (na engleskom) te nude dodatni senzorni doživljaj. Mogu se iskoristiti za učenje boja i oblika. Sa jedne strane su glatke površine u osnovnim i sekundarnim bojama, a sa druge strane su reljefni oblici – krug, kvadrat, trougao, pravougaonik, romb i oval.

Senzorna iga je pogodna za sve uzrste i može se koristiti kao pomoćno sredstvo u pauzama u učenju kako bi se povratila koncentracija, ali i kao glavna igračka za igru. Ukoliko dodamo još neku igračku manjih dimenzija u odgovarajćim bojama možemo se igrati sparivanja igračaka po boji.

Za igru je potrebno samo malo mašte.

SIMPLE DIMPLE I DIMPLE DUO možete pronaći na sajtu najboljamama.shop

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.