Da li ste čuli za Tatua i Patua? Da li ste čitali njihovu avanturu u vrtiću? Ili avanturu u zemlji snova?

Linnateatteri: Tatu ja Patu työn touhussa | Kulttuuriespoo.fi

Tatu i Patu su neobična braća pristigla iz Čudesije. Dobro ih znamo, iz prethodnih naslova objavljenih u izdanju Propolis Booksa. Sada su u svetu čudnovatih bajki. Pitaju nas da li su nam dosadile bajke koje se čitaju uvek istim jednoličnim mrmljanjem, uz koje se zaspi. I daju nam rešenja! Oni imaju uputstvo za čitanje bajki! Jer, problem nije nužno u čitaocu, ni u slušaocu, ni u priči. Problem je što uz priču dosad nije bilo ponuđeno odgovarajuće uputstvo za čitanje.

Tatu i Patu daju ti uputstvo uz svaku bajku. Dodatno – i potpuno besplatno – priložili su gimnastiku za lice. Ove bajke čitaju se menjanjem glasova: piskutavo, toplo, brundavo, mumlajući, izdišući, s francuskim akcentom, šapatom, vikom, s ruskim akcentom… Dozvoljeno ti je da na glavu izvrneš svaku bajku. Da potpuno izmisliš svoju, ubacujući tekst po nahođenju na prazna mesta.

A magija iz bajki sigurno deluje ako se izdelje kutlača od drvene noge drumskog razbojnika, noseći lanenu košulju opranu u suzama jednoroga na 60 stepeni, a deljanje mora da se obavi u gnezdu ptice feniks pet dana nakon ravnodnevice. Jednostavno je.

Čitaoci, mali, veliki i najveći, čitajući će:

–          plakati od smeha,
–          upoznati se sa uobičajenim bajkama sa iščašenim humorom,
–          smišljati svoje bajke,
–          uvećati fundus reči,
–          tražiti skrivene poruke na slikama.

Rekli su o knjizi:

U ovoj knjizi uživala je cela porodica. Uveče su trenuci iz snova bili ispunjeni kikotanjem. Knjiga obećava da će revolucionisati čitav svet bajki i ona to i čini. Miko Sari

Ova knjiga „radi” i na odraslima. U njoj postoje saveti za održavanje bajkovitih sesija u biblioteci, što je posebno veliki plus. Hanu Sinisalo

Intervju sa autorima, bračnim i stvaralačkim parom, možete pročitati klikom na link:  https://propolisbooks.com/intervju-sa-aino-havukainen-i-samijem-toivonenom/


Praznici su blizu, a mi želimo da obradujemo nekoga od vas. Zajedno sa Izdavačkom kućom Propolis books darujemo jednu knjigu “Tatu i Patu u čudnovatoj pričaonici” nekome od vas. Za učešće u darivanju potrebno je da ostavite jedan komenatar na ovu objavu na stranici Pitajte Defektologa.

Igramo se do petka 18.12.2020. godine do 20h kada ću slučajnim odabirom izabrati jednog dobitnika. Darivanje je otvoreno za sve koji knjigu mogu da prime na teritoriji Republike Srbije.

One thought on “Knjiga na dar – Tatu i Patu u čudnovatoj pričaonici, A. Havukainen i S. Toivonen

  1. Tatu i Patu zvuče sjajno! Nadam se da su primereni za skoro šestogodišnjaka 😉
    Dosta Vaših predloga smo sa radošću “isprobali” i nije bilo greške! Hvala Vam Marija!
    Srdačan pozdrav!
    Vuk, Jovan i Marija

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.