Za sve devojčice koje ne žele da budu princeze.

Od pamtiveka, veštice vrebaju na našoj planeti. Krčkaju čarobne napitke u kotlićima. Jure nebom na metlama. Cerekaju se. Imaju crne mačke. Bacaju kletve. Ne, nisu zle. Ne, nemaju dronjave haljine, šiljate šešire i ružne noseve, sve je to besmislica.

A istina se krije tu, oko nas, ispod odvodnih cevi.

Tamo ispod, u Blistogradu, u toku je takmičenje zvano Ratovi veštica. Pobednica će živeti u Lipovoj kući, određivaće pravila i činiti lepe stvari za ljude. Stara veštica, s kolicima punim šešira, koja nikad nije pogrešila u predviđanju pobednice, ponovo je izrekla proročanstvo…

Veja ne zna da je veštica. Barem ne do trenutka kada se pojavi veštica Viki, koja je kroz odvod sprovodi do Blistograda, fantastičnog vilinskog grada u kom upravo počinje takmičenje, Ratovi veštica! Počinje avantura puna čini, vradžbina, zagonetki. Luckastih šešira, fantastičnih haljina, ukusnih kolača i nadasve – prijateljstva. Da li Veja ima sve što je potrebno za pobedu? Niko ne očekuje da veštica iz sveta iznad cevi ima šanse. Uz pomoć novih veštičastih prijateljica, ni pobeda nije daleko kako se isprva čini.

O piscu: Šibel Paunder je radila za Fajnenšel tajms, izučavajući Kako da potrošite sekciju i pišući kolumnu Za ime sveta, za koju je intervjuisala brojne poznate ljude iz raznih sfera. Sada piše o vešticama i sirenama u njena dva poznata serijala izdata za Blumsdejl. Njena prva knjiga, Ratovi veštica, nominovana je za Voterston nagradu za najbolju dečju knjigu za 2016. godinu.

Dok čitaš ovu knjigu, ti ćeš saznati:

* kako izgledaju savršena haljina i šešir i poželeti da ih i sama napraviš

* kako do detalja izgleda veštičji grad

* koje brige more prosečnu vešticu

* kako je, sa prijateljima, sve moguće.

Nagrade:

–          nominacija za Voterston nagradu za najbolju dečju knjigu za 2016. godinu.

 Rekli su o knjizi:

Luckaste čini, izuzetne haljine, magične loše okolnosti i smešne zagonetke − ovo je priča o vešticama ni nalik drugim pričama. Bookseller

Potpuno osvežavajuća i zabavna slika veštica. Ratovi veštica je knjiga za sve koji vole magiju, avanturu, modu i fantastičnu priču. Booktrust

Zabava, prijateljstvo, fenomenalne ilustracije. Parents in Touch

 

Ukoliko želite da učestvujete u darivanju koje je omogućila Izdavačka kuća ProPolis Books i dobijete šansu da otkrijete da li ste veštica ili ipak princeza, potrebno je:

  1. Da pratite Facebook stranicu Pitajte Defektologa,
  2. Da ostavite jedan komentar ispod ove objave na FB stranici,
  3. Da imate adresu za slanje u Rep.Srbiji.

    Igramo se do ponedeljka 02.12.2019. godine do 20h, a nakon toga ću slučajnim odabirom izvući dobitnika.

logo

A ako vam se knjiga dopada možete je pronaći u knjižarama širom Srbije i na sajtu ProPolis Books gde se nalazi po promotivnoj ceni.

signature

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.