Da li ste vizelni ili auditivni tip ličnosti? Da li lakše učite slušajući kako neko priča ili čitajući šta je neko napisao?

Ja sam definitivno vizuelni tip i uvek sam pravila svoje beleške i pravim ih i dan danas. Ponekad samo meni jasne, ali to je valjda i najbitnije 🙂

Danas sa vama želim da pričam baš o vizuelnim strategijama u cilju lakšeg učenja. Vizuelni stil učenja znači da osoba treba da vidi informacije da bi ih naučila, a to “viđenje” može biti u različitim oblicima. Već od ranog uzrasta deci možemo da ponudimo različite postere, šeme, grafike uz pomoć kojih će usvojiti odrađena znanja. A same vizuelne inpute možemo da podupremno sa iskustvenim učenjem.

Neke od vizuelnih strategija jesu: kodiranje bojama, pravite dijagrame, grafike, šeme,… A upravo kako pomoću vizuelnih strategija olakšati učenje možete pročitati u priručniku, u izdanju Kreativnog centra, VIDIM ŠTA HOĆEŠ DA KAŽEŠ – DECA I VIZUELNE INFORMACIJE. 

IMG_20191020_144334

Autor knjige predstavljana nam sijaset primera kako deci možemo uz pomoć vizuelnih metoda (crteža, dijagrama, grafikona, kodiranja bojom,…) pomoći da savladaju određene teme. Sami primeri su primenljivi na različitom uzrastu od mlađe dece preko tinejdžera do odraslog doba.

Primeri se mogu promeniti na različita područja tj. predmete u školi, pa će tako ovaj priručnik može biti korisna literatura za učitelje i nastavnike, kako bi na najbolji način realizovali ciljeve i zadatke koje pred njih postavlja nastavni program.

 

 

signature

 

VEKTORKI-LOGO-15mm-Znak-Kreativni-Centar-Cirilica

VIDIM ŠTA HOĆEŠ DA KAŽEŠ možete da nabavite preko sajta
IZDAVAČKE KUĆE KREATIVNI CENTAR
http://www.kreativnicentar.rs
ili u njihovoj Klub knjižari
http://www.kcknjizara.rs

 

 


Post je napisan u saradnji sa Izdavačkom kućom što ni na koji način nije uticalo na formiranje mog mišljenja o proizvodu.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.