Da li ste čitali knjigu Propolis books, Kućica na drvetu od 13 spratova? Teri i Endi su se vratili! Dogradili su novih 13 spratova na svojoj kućici na drvetu. Sada je to jedinstven dom za nastajanje knjiga.

Pre su imali: kuglanu, bazen sa ajkulama ljudožderkama, lijane za ljuljanje, igraonice i mašinu za pravljenje penastih bombona koja ide za tobom i juri te da ti u usta ispali bombonu kad god si gladan.

Sada imaju: zaleđeno jezero za klizanje sa pravim pingvinima na klizaljkama; prostoriju s mehaničkim rodeo-bikom kojeg su nazvali Kevin; automatsku mašinu za tetoviranje; park s jarkom punim krokodila između dve rampe; arenu za borbe u blatu; lebdeću sobu u kojoj nema gravitacije; ukleti lavirint koji je toliko zamršen i opasan, da svako ko uđe zauvek ostaje u njemu.  sladoledarnicu sa 78 vrsta sladoleda koje pravi i poslužuje robot po imenu Edvard Kašikoruki.

Gospodin Nosonja, urednik u izdavačkoj kući, vrlo je nestrpljiv da se knjiga završi. Rok do predaje knjige je idućeg petka. A ajkule su se razbolele. Ali pre svega, čitaoci moraju čuti priču o tome kako su se njih dvojica uopšte upoznali. Iako počesto liči na bajku. Na priču ‘bilo jednom, u nekoj dalekoj zemlji…’

Svima koji se dvoume kada će više da uzmu tu olovku u ruke i da zapišu sve ideje koje im se vrzmaju po glavi i pretoče ih u roman, ovo je podstrek.

Ova knjiga biće i roditeljima i deci korisna na više nivoa:

    Ø  razvijanje imaginacije i kreiranje sopstvene kućice na drvetu: šta bi stavio/stavila u nju; izmisli korisne izume kakvi još ne postoje

Ø  nesvakidašnji ugao posmatranja poznatih bajki

Ø  inoviran pristup izradi mapa, kakvom će se dete vrlo radovati

Ø  razgovor na temu iznalaska rešenja – koje uvek postoji, iako se detetu čine da su izazovi preveliki; i: šta raditi kad postoje ometanja dok pokušavamo da ostanemo fokusirani na zadatak

Ø  odgovori na pitanja, izmisli osmosmerku, napravi šašave mozgalice

O autorima:

Endi Grifits je najpopularniji australijski dečji pisac. Napisao je više od 20 knjiga, a pored romana piše i kratke priče, stripove i scenarija. Njegove knjige su već 15 godina na bestseler listama Njujork tajmsa. Osvojio je više od 50 nagrada za dečju književnost. Po njegovim romanima nastale su crtane serije, a širom sveta prodato je preko 5 miliona primeraka.

Zajedno sa Terijem Dentonom, koji crta ilustracije, sarađivao je na više od 50 knjiga.


A za jednu Kućicu na drvetu od 26 spratova, zajedno sa izdavačkom kućom Propolis books darujem jednu knjigu nekome od vas. Za učešće u darivanju potrebno je:

  1. Da lajkujete Facebook stranicu Pitajte Defektologa i ProPolis Books,
  2. Da ostavite jedan komenatar na ovu objavu na gore pomenutoj stranici Pitajte Defektologa,
  3. (može, ali ne mora) Da zapratite Insagram profil @pitajtedefektologa.

Igramo se do srede 03.07.2019. godine do 20h kada ću slučajnim odabirom izabrati jednog dobitnika. Darivanje je otvoreno za sve koji knjigu mogu da prime na teritoriji Republike Srbije.

Srećno!

One thought on “Knjiga na dar – Kućica na drvetu od 26 spratova, E.Grifits i T. Denton

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.