Novo izdanje od ProPolis books stiže na police knjižara 🙂

Upoznali smo i zavoleli Štreberku Harijet Maners. Sada je vreme da zavolimo tri sestre Valentajn. I njih je stvorila Holi Smejl.

Houp Valentajn ima petnaest godina. Živi skoro uobičajeno: svađa se sa sestrama, krade garderobu od njih, svakodnevno čita horoskop, ima privatnog učitelja i svet vidi kroz kadrove na filmu. U porodici postoji pravilo – nijedno dete ne izlazi pod svetla reflektora do šesnaestog rođendana. Houp ne može da dočeka da joj se to dogodi i da joj život postane i zvanično fantastičan. Houp veruje u ljubav kao na filmu. Veruje da je život njenih slavnih roditelja bajka. Veruje da je susret sa mladićem iz horoskopskog predviđanja sudbonosan. Zaljubljuje se često i ,,sudbonosno”, u glavi ima i dijaloge i scenografiju − šteta je samo što se momci ne pridržavaju scenarija. Svakodnevno čita svoj horoskop i zna da je sve što piše u magazinima istina. Desio se susret. Desila se ljubav Houp. Desilo se da je iz Londona otišla u Ameriku, jer tako rade sve heroine na filmu – napuštaju sve zbog prave ljubavi.

Na tom putu Houp će odrasti u svakom mogućem smislu. Ovo, dakle, nije samo priča o romantičnoj ljubavi, već o porodičnim odnosima: o odnosu sa svakim članom porodice zasebno, i o tome koliko je svako važan. Svi ostali likovi u knjizi, ma kako sporedni bili, izazvaće u čitaocu isto osećanje: želju da ih upozna i sazna šta je bilo posle. U sledećem kadru.

Ovo je predivno napisana priča, koju bi neizostavno morala da pročita svaka tinejdžerka. Zašto? Zbog mnogo razloga: prepoznaće momente sa kojima se susreće Houp i videće da su uobičajeni. Da u onom što se njoj dešava nije usamljena. Da nije retko da tinejdžerka živi sopstvenu realnost, dok njena porodica živi u sasvim drugačijem svetu, njoj nepoznatom. Ponekad se probudimo u stvarnosti koja nam nije bliska i mislimo da sami sebe treba da krivimo, ali Houpina priča govori nam drugačije.

Svako od nas je jedinstven, i treba da veruje u sebe takvog, zbog onog što je i zbog onog kakav je. I da radi ono što ga čini istinski srećnim. To Houp želi da nam kaže. A takve poruke valja čuti s vremena na vreme, da nas podsete na ono što je istinski važno. Naročito tinejdžerke, koje će uz Houp lakše pronaći pravu sebe i biti srećne zbog onog što su.

Za uzrast 12+

 


Ekskluzivno za jednog čitaoca bloga, zajedno sa izdavačkom kućom Propolis books darujemo jednu knjigu nekome od vas. Za učešće u darivanju potrebno je:

  1. Da lajkujete Facebook stranicu Pitajte Defektologa i ProPolis Books,
  2. Da ostavite jedan komenatar na ovu objavu na gore pomenutoj stranici Pitajte Defektologa,
  3. (može, ali ne mora) Da zapratite Insagram profil @pitajtedefektologa.

Igramo se do četvrtka 02.05.2019. .godine do 20h kada ću slučajnim odabirom izabrati jednog dobitnika. Darivanje je otvoreno za sve koji knjigu mogu da prime na teritoriji Republike Srbije.

signature

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.