Uspavati dete zna da bude izazov, a psiholozi kažu da je taj trenutak pred spavanje detetu jako važan za povezivanje sa roditeljem. Upravo ovaj trenutak možete iskoristiti za čitanje knjiga, čitanje pred spavanje deluje umirujuće na dete, a na taj način stvarate i osnovu da vaše dete zavoli i voli knjige.

Iz Kreativnog centra dolazi nam knjiga puna poljubaca, onih poljubaca koji se daju detetu kako bi noć protekla mirno, autor knjige je Patrisija Hejs, a naslov je kao što ste već mogli da zaključite Poljubac za laku noć.

Poljubac za laku noć je knjiga uz koju uči da je važno pre spavanja da se peru ruke i zubi, takođe da bi pred spavanje trebalo dobro očešljati kosu, ali i pojesti nešto zdravo, a kada se sve to završi na red dolati čitanje omiljene knjige i maženje za igračkom koja nas čuva u toku noć.

Sama knjiga je interaktivna i ne predstavalja samo tekst koji govori o vremenu za spavanje, već dete uz pomoć kartonskih lutkica i dodataka stavlja drugare Jucu, Cicu, Pecu i Ducu na spavanje uz njihove omiljene stvari. Moram priznati kada sam videla ovu knjigu uživo da sam bila oduševljena ilustracijama i prelepim bojama, pa delim nekoliko slika iz knjige čisto da steknete utisak o čemu pričam.
Ukoliko uzmete ovu knjigu nećete se pokajati, a dete će imati priliku da naučiti puno o svetu koje ga/je okružuje.

kreativni-centar-150x150

Izdavač knjige je Kreativni centar i knjiga se može pronaći u knjižarama širom Srbije, ali i na njihovom sajtu, kao i u Klub knjižari Kreativni centar.

 


Post je napisan u saradnji sa izdavačem Kreativni centar, što ni na koji način nije uticalo na formiranje mog mišljenja o knjizi.

One thought on “Čitajmo zajedno – Poljubac za laku noć

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.