Nova avantura čuvenog dvojca je stigla i to u formatu namenjenom najmlađima – debele korice sa interativnim delovima pozivaju na akciju i čitanje. U novoj avanturi Petson i Findus prave auto!

Dan počinje buđenjem i poštovanjem dnevne rutine, te ovo može biti prilika da se sa detetom razgovara o jutarnjim rutinama koje ima vaša porodica. Kada se završe jutarnje obaveze, dan može da počne. Danas su Petson i Findus odlučili da naprave auto na pedale, ali im je potrebna pomoć.

Otvarajući prozorčiće i izvlačeći delove stranica možemo pomoći da se napravi taj famozni auto. A kada bude gotov, kreće jurnjava po dvorištu – videćete krave koje lete, ali morate i pomoći Petsonu da se pomeri da ga Findus slučajno ne bi udario.

Dok čitate ne zaboravite onomatopeju, doprinesite priči tako što ćete imitirati zvuke udarca čekića o ekser, kako zvuče pedale koje se okreću i kako juri Findusov auto 🙂

Na početku sam napisala da knjiga poziva na akciju, pa smo tako moja drugarica Nina i ja napravile jedan auto, mi nismo imale jutarnju rutinu, ali smo napravile spisak šta nam je potrebno da napravimo auto.

Spisak:
– crveni karton, jer želimo da auto bude crven,
– plava boja za prozor, obavezno da se presijava,
– šljokice za svetla,
– crni, rebrasti karton za točkove,
– i malo žute boje da se nađe tu za svaki slučaj.

A kako je na kraju ispao možete videti ispod, kao Petson i Findus i mi smo jako zadovoljne rezultatom, možda nismo videle leteće krave, ali smo vozile pored duge 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.