Od Propolis books-a stiže nam novi naslov, sa kojim će se mnogi od nas složiti ili su se slagali u jednom trenutku:

MOJA NASTAVNICA JE VANZEMALJAC

 

Superheroji u novoj odbrani planete! Nastavnice fizičkog napadaju! Oružje – daljinski upravljači!

Luk i Zak su braća iz romana Moj brat je superheroj. Luk voli stripove i superheroje, Zak voli matematiku. Ali Zak je dobio moći od predstavnika iz galaksije i već je jedanput spasao Zemlju.

Dakle, Zak ima šest kul supermoći i nosi plašt. Njegova asistentkinja, superheroina Lara ima jednu, i to malecnu moć, ali  – ispostaviće se – veoma značajnu. Luk nema nijednu moć. Luk je samo besan što mora da rasprema sobu nakon što Zak odleće u svoje superherojske avanture.

Luk će doći do epohalnog saznanja  – vanzemaljci prerušeni u nastavnicu fizičkog napašće Zemlju. Problem je u tome što ga niko ne sluša. Tačnije, niko mu ne veruje, već biva ismejan. Pa kako mu je i moglo pasti na pamet da bi nastavnica fizičkog mogla biti prerušena u vanzemaljca? Zapravo, da će vanzemaljac da uzme telo nastavnice fizičkog. I još da se umnoži. U mnogo nastavnica fizičkog, vanzemaljaca.

Luk rešava da sklopi dogovor sa vlasnikom striparnice, koji je u poslednjoj akciji malo promenio stranu. Bio je zlikovac. Želeo je da vlada svetom. I protiv njega su se superheroji već borili. Kako sad da sarađuju s njim? Zato što je on jedini koji Luka ne samo sluša, nego mu potpuno veruje. Priča o borbi dobra i zla se nastavlja. A vanzemljaci ovdašnji i današnji nose kao oružje – daljinske upravljače! I to oružje je moćnije nego što iko može da pretpostavi.

O piscu: Dejvid Solomons, rođen u Glazgovu, a živi u Dorsetu, nagrađivani je autor knjige Moj brat je superheroj (Voterston nagrada za dečju knjigu i British Book Industry nagrada za dečju knjigu godine). Nastavak urnebesnog prvog dela – Moja nastavnica je vanzemaljac osvojio je nagradu Najbolja knjiga za smejanje naglas. Oženjen Natašom, takođe spisateljicom, otac Luka i Lare. Kad ne piše romane za decu, piše scenarija za TV i filmove.

Pored ove knjige u izdanju ProPolis books-a možete pronaći i knjigu od istog autora:Moj brat je Superheroj

 


A za jednog čitaoca bloga, zajedno sa izdavačkom kućom Propolis books darujem jednu knjigu nekome od vas. Za učešće u darivanju potrebno je:

  1. Da lajkujete Facebook stranicu Pitajte Defektologa i ProPolis Books,
  2. Da ostavite jedan komenatar na ovu objavu na gore pomenutoj stranici Pitajte Defektologa,
  3. (može, ali ne mora) Da zapratite Insagram profil @pitajtedefektologa.

Igramo se do petka 31.05.2019. .godine do 20h kada ću slučajnim odabirom izabrati jednog dobitnika. Darivanje je otvoreno za sve koji knjigu mogu da prime na teritoriji Republike Srbije.

Srećno!

signature

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.